INGREDIËNTEN
- 1 1/2 appel
- 4 plakjes bladerdeeg
- 3 el appelmoes
- 2 el suiker
- kaneelpoeder
- 3 el abrikozenjam
- boter om in te vetten
BEREIDING van de Franse appeltaart
Verwarm de oven voor op 200 C, liefst een combinatie van onderwarmte en hete lucht. Vet de randen van de vorm in. Laat het bladerdeeg ontdooien.
Knip een stuk bakpapier precies pas voor de bodem van de taartvorm en leg in de vorm. Schil de appel en snij in kwarten, snij de klokhuizen eruit en snij de kwarten in partjes van ongeveer een halve cm dik. Vul de vorm met het bladerdeeg, snij de randen langs de bovenkant af. Smeer dan een laagje appelmoes over het bladerdeeg en besprenkel met wat suiker. Leg de appelpartjes in een mooie cirkel op de appelmoes, bestrooi met kaneelpoeder en suiker.
Rol de rand van de taart naar beneden en duw met je duim een holletje in het deeg, ongeveer tussen de appelpartjes in. Je kan dit randje evt nog bestrijken met losgeklopte eierdooier. Bak nu onder in de oven in ± 25 minuten mooi gaar. Verhit de abrikozenjam eventjes in het steelpannetje en bestrijk de taart met de jam zodra hij uit de oven komt.
TERUG NAAR APPEL TAART RECEPTEN
bron:mamasusanne.com