INGREDIËNTEN
4 personen
- 800 g vaste aardappelen, ongeschild
200 g ontbijtspekblokjes
1 el verse tijmblaadjes
1 rode ui, in dunne ringen
2 t knoflook, geperst
2 el boter
zout en versgemalen peper
2 eieren
200 ml room of crème fraîche
50 g geraspte jong belegen kaas
BEREIDING van de Aardappelgratin
Kook de aardappelen in ca. 15 min. net gaar. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze. Snijd ze in dunne plakken.
Bak ondertussen de spekblokjes met de tijm en uiringen knapperig. Voeg de knoflook toe en fruit nog enkele minuten.
Beboter een ovenschaal of eenpersoons schaaltjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal en strooi er wat zout en peper over. Verdeel de helft van de spekblokjes en ui erover. Vervolg met de rest van de aardappelplakjes en dek af met de rest van de spekjes en ui.
Klop de eieren los met de room en wat zout en peper en giet dit over de aardappelen. Schud een beetje met de vorm zodat alles zich goed verdeelt en dek af met een laagje geraspte kaas.
Bak de taart in ca. 30 min. gaar en bruin. Laat de taart even rusten voor u hem aansnijdt
bron:smulweb.nl