INGREDIËNTEN
Voor 6 personen
100 g dadels
3 eieren
150 g kristalsuiker
1 potje yoghurt van schapenmelk
200 g bloem
1 zakje gist
2 soeplepels zwarte en witte sesamzaadjes
4 soeplepels olijfolie
Voor de coulis :
100 g honing
5 cl citroensap
1 soeplepel goudbruine sesamzaadjes
Voor de cakevorm :
BEREIDING van de Dadelcake met sesamzaad en honingcoulis
1 Verwarm de oven voor op 175° (th 5). Beboter een cakevorm (springvorm) van 22 cm diameter. Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes.
2 Breek de eieren in een kom en doe er de suiker bij. Klop de eieren goed op tot een wit schuim. Doe er al kloppend de olie en de yoghurt bij.
3 Zeef de bloem en de gist boven een kom. Meng er de dadels en de sesamzaadjes onder.
4 Giet de bereiding in de cakevorm. Zet de taart in de oven en laat hem 30-35 min bakken tot hij goudbruin gebakken is.
5 Maak de coulis : doe de honing in een kookpot, laat het lichtjes karamelliseren en doe er evenveel citroensap als water bij. Meng alles goed door elkaar en doe er de goudbruine sesamzaadjes bij.
6 Laat de cake 5 min rusten en haal hem uit de vorm. Dien lauw op met een laagje honingcoulis..
.
bron:seasons.nl