INGREDIËNTEN
Voor 6 personen
250 g brokkeldeeg
250 g pecannoten
50 g malse boter
100 g bruine suiker (cassonade)
10 cl honing
1 koffielepel vanillepoeder
3 eieren
Voor de taartvorm :
1 nootje boter
Voor de karamel :
75 g kristalsuiker
BEREIDING van de Taart van gekaramelliseerde pecannoten
1 Leg het deeg open op het werkblad. Beboter een taartvorm van 24 cm diameter en leg er het deeg in. Prik met een vork enkele keren in het deeg. Zet de vorm in de ijskast en laat het deeg hard worden tijdens de rest van de bereidingstijd.
2 Verwarm de oven voor op180° (th 6). Bereid de vulling: doe de boter in een kom, doe er de cassonade bij en klop het met de hand op tot een smeuïge massa.
3 Doe er al kloppend de honing, de vanille en de eieren bij. Doe er de pecannoten bij en meng alles goed dooreen met een spatel.
4 Haal de taartvorm uit de ijskast en giet er de vulling bij. Strijk het oppervlak glad met een spatel. Zet de taartvorm in de oven en laat 40 min bakken.
5 Bereid de karamel : giet de suiker in een kookpot en laat het bakken op een zacht vuur tot er een lichtbruine karamel ontstaat. Haal de kookpot van het vuur en laat hem afkoelen in koud water.
6 Haal de taart uit de oven en giet er een dun laagje karamel bovenop. Laat de taart nog 10 min afkoelen en haal hem daarna uit de vorm. Dien de taart lauw of koud op..
.
bron:seasons.nl