Fruity ganache

Fruity ganache

Ingrediënten

  • 60 gramslagroom
  • 60 gramfruitpuree (bvb mango, frambozen of een ander fruit met geprononceerde smaak)
  • 30 gramboter.
  • 25 grameidooier
  • 30 gramfijne suiker
  • 115 gramdonkere chocolade

Geschikt voor vulling, mits in de taart gevuld kan de taart wel een dagje buiten de koeling.

Bereiding van de Fruity ganache

  • Chocolade breken, hakken of gallets gebruiken en in de staande mixer doen en de vlinder installeren
  • Slagroom, fruitpuree in een pannetje zachtjes tot de kook laten komen en intussen in een mixkom de eierdooier en de suiker mixen tot licht gekleurd en cremig
  • De warme vloeistof nu, onder goed mixen, rustig en in een dun straaltje bij het eimengsel geven
  • Terug in de pan doen en rustig aan de kook brengen intussen goed blijven roeren en de bodem schoonvegen met een pannenlikker
  • Nu de vloeistof door een zeef op de chocolade gieten, de vlinder op een laag tempo, daarna op medium zetten en zo een ganache draaien
  • Daarna af laten koelen maar niet hard laten worden
  • Nu met de vlinder op hoogste stand romig kloppen