Ingrediënten
- 60 gramslagroom
- 60 gramfruitpuree (bvb mango, frambozen of een ander fruit met geprononceerde smaak)
- 30 gramboter.
- 25 grameidooier
- 30 gramfijne suiker
- 115 gramdonkere chocolade
Geschikt voor vulling, mits in de taart gevuld kan de taart wel een dagje buiten de koeling.
Bereiding van de Fruity ganache
- Chocolade breken, hakken of gallets gebruiken en in de staande mixer doen en de vlinder installeren
- Slagroom, fruitpuree in een pannetje zachtjes tot de kook laten komen en intussen in een mixkom de eierdooier en de suiker mixen tot licht gekleurd en cremig
- De warme vloeistof nu, onder goed mixen, rustig en in een dun straaltje bij het eimengsel geven
- Terug in de pan doen en rustig aan de kook brengen intussen goed blijven roeren en de bodem schoonvegen met een pannenlikker
- Nu de vloeistof door een zeef op de chocolade gieten, de vlinder op een laag tempo, daarna op medium zetten en zo een ganache draaien
- Daarna af laten koelen maar niet hard laten worden
- Nu met de vlinder op hoogste stand romig kloppen
Bron:leukstetaarten.nl