Granny Smith Mousse

Granny Smith Mousse

 

 

Ingrediënten

 

  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 gr.(2,5) Granny Smith
  • sap van halve citroen of limoen
  • 3 el appelsap
  • 50 gr. suiker
  • 1,5 d. slagroom
  • 1 eiwit

Bereiding van de Granny Smith Mousse

  • Leg de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn
  • Schil de appels en snijd ze in stukjes, doe ze in een pannetje
  • Overgiet ze met het limoen en appelsap en voeg de helft van de suiker toe
  • Breng de appels met deksel op de pan aan de kook. Laat ze 1 minuut doorkoken en pureer in de blender
  • Schep de puree terug in de pan, knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de puree
  • Laat onder af en toe roeren afkoelen maar zonder dat de puree hard wordt
  • Klop de slagroom stijf.
  • Klop in een vetvrije kom de uitwitten stijf
  • Spatel de gekoelde appelpuree door de slagroom en spatel vervolgens het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen
  • Zet de mousse minimaal 3 uur in de koelkast voordat je hem gaat gebruiken