INGREDIËNTEN
8 personen
- 300 gram gekookte kastanjes + extra om te garneren
6 eidooiers
35 gram amaretti, verkruimeld
30 gram bruine basterdsuiker
35 gram boter + extra om in te vetten
1 eetlepel slagroom
1 liter melk
200 gram Arborio
150 gram suiker
snufje zout
rasp van 1 citroen
3 eieren
BEREIDING van de Italiaanse rijsttaart met kastanjes
-
- Vet een terrinevorm van 1,5 liter in. Verwarm de oven voor op 170 °C. Pureer de kastanjes samen met 1 eidooier, de amaretti, de basterdsuiker, de boter en de slagroom. Bedek er de bodem van de vorm mee. Kook de rijst in de melk in ca. 15 minuten gedeeltelijk gaar. Roer er de suiker, zout en de citroenrasp door. Laat even afkoelen en roer er dan de hele eieren en de rest van de eidooiers door. Bak de rijsttaart in 25-30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.
bron:seasons.nl