ITALIAANSE ZOETE RIJSTTAART MET KASTANJES

italiaanse rijsttaart met kastanjes

 

INGREDIËNTEN

8 personen

  • 300 gram gekookte kastanjes + extra om te garneren
    6 eidooiers
    35 gram amaretti, verkruimeld
    30 gram bruine basterdsuiker
    35 gram boter + extra om in te vetten
    1 eetlepel slagroom
    1 liter melk
    200 gram Arborio
    150 gram suiker
    snufje zout
    rasp van 1 citroen
    3 eieren

BEREIDING van de Italiaanse rijsttaart met kastanjes

    1. Vet een terrinevorm van 1,5 liter in. Verwarm de oven voor op 170 °C. Pureer de kastanjes samen met 1 eidooier, de amaretti, de basterdsuiker, de boter en de slagroom. Bedek er de bodem van de vorm mee. Kook de rijst in de melk in ca. 15 minuten gedeeltelijk gaar. Roer er de suiker, zout en de citroenrasp door. Laat even afkoelen en roer er dan de hele eieren en de rest van de eidooiers door. Bak de rijsttaart in 25-30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:seasons.nl