INGREDIËNTEN
- 300 gr bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 180 gr suiker
- 160 gr boter of margarine
- 50 gr gemalen amandelen
- 1 tl kaneel
- 2 tl citroensap
- 1 potje aalbessenjam of bosbessenjam
- poedersuiker
- extra: oven, springvorm
BEREIDING van de Linzertorte
- Doe bloem, in vlokken gesneden boter, suiker, gemalen amandelen, geraspte chocolade en dooiers in een diepe kom.
- Kneed er een glad deeg van en laat het een uur in de koelkast tot rust komen.
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Neem 2/3 deel van het deeg en bekleed er een ingevette springvorm mee.
- Vermeng de jam met citroen rasp en kruidnagelpoeder en giet het over de taartbodem.
- Laat aan de rand 2 cm onbedekt.
- Rol de rest van het deeg uit op een met bloem bestoven plank en snijd er een aantal dunne reepjes van. Leg ze over de taart.
- Maak van de rest een dun rolletje en leg dit langs de rand van de vorm. Druk het stevig aan. Bestrijk de deeggarnering met losgeklopt eierdooier. Bak de taart 40-50 minuten
.
bron:jannekes.nl