PAVLOVA

pavlova

 

INGREDIËNTEN

  • 4 eiwitten
  • mespuntje zout
  • 150-175 gr suiker
  • 1 tl citroensap
  •  
  • 3 dl slagroom
  • 1 el suiker
  • fruit naar smaak/seizoen

BEREIDING van de Pavlova

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 140-150°C (hetelucht 125-140°C).
  • Sla de eiwitten met een mespuntje zout stijf. Voeg de suiker geleidelijk toe als zich pieken beginnen te vormen.
  • Klop door tot de eiwitten stijf zijn en glanzen.
  • Spatel er citroensap door.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier en spreid het mengsel erop uit tot een cirkel van 23 cm doorsnede.
  • 30 Minuten in de oven bakken op 150°C, daarna op 120°C nog 45 minuten.
  • Laat de pavlova in de geopende oven afkoelen.
  • Verwijder het bakpapier en leg de pavlova op een schaal.
  • Serveer pavlova met een dot met suiker stijfgeslagen slagroom en verschillende soorten fruit zoals aardbei, banaan, kersen, kiwi, perzik en passievrucht.

.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:jannekes.nl