LINZERTORTE 2

linzertorte

 

INGREDIËNTEN

  • 300 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 180 gr suiker
  • 160 gr boter of margarine
  • 50 gr gemalen amandelen
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl citroensap
  • 1 potje aalbessenjam of bosbessenjam
  • poedersuiker
  • extra: oven, springvorm

BEREIDING van de Linzertorte

  • Doe bloem, in vlokken gesneden boter, suiker, gemalen amandelen, geraspte chocolade en dooiers in een diepe kom.
  • Kneed er een glad deeg van en laat het een uur in de koelkast tot rust komen.  
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Neem 2/3 deel van het deeg en bekleed er een ingevette springvorm mee.
  • Vermeng de jam met citroen rasp en kruidnagelpoeder en giet het over de taartbodem.
  • Laat aan de rand 2 cm onbedekt.
  • Rol de rest van het deeg uit op een met bloem bestoven plank en snijd er een aantal dunne reepjes van. Leg ze over de taart.
  • Maak van de rest een dun rolletje en leg dit langs de rand van de vorm. Druk het stevig aan. Bestrijk de deeggarnering met losgeklopt eierdooier. Bak de taart 40-50 minuten

.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:jannekes.nl