INGREDIËNTEN
250 gram pastinaak
50 gram sjalotjes
100 gram gerijpte geitenkaas
1 eetlepel olijfolie
versgemalen peper
olijven naar smaak (gewoon weglaten als je er niet van houd)
2 eieren
4 eetlepels gemalen gruyere
100 gram volle kwark
1 blikje ansjovis
bladerdeeg
BEREIDING van de Pastinaak ansjovis quiche
De oven voorverwarmen op 200 graden. Het bladerdeeg laten ontdooien en daarna de bakvorm met bladerdeeg bekleden.
Een paar gaatjes prikken in het deeg. De sjalotjes snipperen en de pastinaak in kleine blokjes snijden.
Zet de koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit de uitjes,
voeg de pastinaak en een beetje water toe en laat de groenten beetgaar stoven.
Roer in een kom de eieren los met de kwark en 2 eetlepels gruyere.
Daarna voeg je de verbrokkelde geitenkaas toe en roer je het mengsel nogmaals door.
Voeg nu de pastinaak en de sjalotjes toe aan het ei mengsel.
De groenten wel eerst goed laten afkoelen en overtollig kookvocht weg laten lopen.
Dan kan je er nog olijven aan toe voegen maar als je niet van olijven houd doe je dat natuurlijk niet.
Verdeel het mengsel nu gelijkmatig over het bladerdeeg.
De ansjovis in kleine stukjes snijden en over het mengsel verdelen.
Nu de overgebleven gruyere over de quiche verdelen en in de voorverwarmde oven zetten.
Na ongeveer 30 minuten is de quiche klaar.
.
bron:quicherecept.nl