INGREDIËNTEN
- 4 eiwitten
- mespuntje zout
- 150-175 gr suiker
- 1 tl citroensap
- 3 dl slagroom
- 1 el suiker
- fruit naar smaak/seizoen
BEREIDING van de Pavlova
- Verwarm de oven voor op ongeveer 140-150°C (hetelucht 125-140°C).
- Sla de eiwitten met een mespuntje zout stijf. Voeg de suiker geleidelijk toe als zich pieken beginnen te vormen.
- Klop door tot de eiwitten stijf zijn en glanzen.
- Spatel er citroensap door.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier en spreid het mengsel erop uit tot een cirkel van 23 cm doorsnede.
- 30 Minuten in de oven bakken op 150°C, daarna op 120°C nog 45 minuten.
- Laat de pavlova in de geopende oven afkoelen.
- Verwijder het bakpapier en leg de pavlova op een schaal.
- Serveer pavlova met een dot met suiker stijfgeslagen slagroom en verschillende soorten fruit zoals aardbei, banaan, kersen, kiwi, perzik en passievrucht.
.
bron:jannekes.nl