INGREDIËNTEN
- 300 gram rundergehakt
15 gr. boter
3 eieren
125 ml. crème fraîche
500 gr. gesneden prei
75 gr. belegen kaas (geraspt)
versgemalen peper
zout
5 plakjes ontdooide bladerdeeg
BEREIDING van de Runder gehakt prei quiche
Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bak het rundergehakt in de hete boter al omscheppend in ongeveer 5 minuten rul.
Met een goede pan heb je geen boter nodig om het gehakt rul te bakken.
Snij de prei in dunne ringen. Voeg de prei toe en bak het ongeveer 3 min. mee.
Klop de eieren met de crème fraîche los. Voeg de kaas en peper en zout daarna toe aan het mengsel.
Bekleed een ingevette taartvorm (doorsnee 24 centimeter) met het deeg.
Verdeel het gehaktmengsel met prei over de bodem. Schenk het eimengsel erover.
Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven (225°C) in ca. 25 minuten gaar en bruin.
Lekker met een groene salade voor de broodnodige vitamines.