PREITAART

prei taart met cerise tomaatjes

 

INGREDIËNTEN

    • 200 gram bloem
    • 100 gram boter
    • 150 gram ham in blokjes
    • 500 gram prei
    • 1 eetlepels olie
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 1 deciliter witte wijn
    • 3 eieren
    • 4 kerstomaatjes
    • ½ deciliter water
    • zout
    • peper

BEREIDING van de Preitaart

Voeg de bloem, het zout en de boter toe in een kom.
Snij de boter in kleine stukjes.
Roer vervolgens het grootste gedeelte van het water erbij.
Kneed het mengsel zodat er een soepel deeg overblijft.
Verpak het deeg in deeg in huishoudfolie en laat het in de koelkast voor circa een uur rusten.
Snijd ondertussen de preien in dunne ringen en was deze in een zeef onder koud stromend water.
Verhit de olie en bak de uitgelekte preiringen even met peper, zout, kerrie- en gemberpoeder samen met de ham.
Voeg de sojasaus toe en meng het geheel.
Klop de eieren los met de wijn en roer dit mengsel door het preimengsel.
Beboter ovenschaal en bekleed het met het deeg.
Prik wat luchtgaatjes in het deeg en verdeel het preimengsel over de bodem.
Bak de preitaart in een voorverwarmde oven van 200°C voor circa 35 minuten.
Garneer de preitaart met gehalveerde kerstomaatjes..

 

TERUG NAAR HARTIGE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:taartrecepten.net