Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 10 blaadjes gelatine
- 100 ml water
- 250 gr. suiker
- 4 eetl. maïzena
- 1 eetl. limoensap
- poedersuiker
Bereiding van de Sinaasappel limoengelei
- Sinaasappel schoonborstelen, schil raspen en daarna de sinaasappel uitpersen
- De gelatineblaadjes weken in koud water en een schaal of vorm (in dit geval lijkt ‘t me makkelijk om de taartvorm te gebruiken die je voor je taart gebruikt!) bekleden met huishoudfolie
- Water met de suiker en sinaasappelrasp aan de kook brengen. Goed roeren en doorkoken tot de suiker is opgelost
- Meng de maïzena met de sinaasappelsap. Goed roeren zodat er geen klontjes meer zijn
- Roer dit door het suikermengsel en laat nog ongeveer 5 min inkoken
- Pan van ‘t vuur halen en even laten afkoelen
- Dan de limoensap en de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen, even goed doorroeren en dan in je schaal of vorm gieten. (advies van ‘t recept is om dit niet dikker dan 2 cm te doen)
- Het geheel minimaal 3 uur laten opstijven in de koelkast
Bron:leukstetaarten.nl