Ingrediënten
- 2 el maizena
- 1 dl water
- 1 dl citroensap
- 1 dl sinaasappelsap
- 1 tl fijngeraspte citroenschil
- 1tl fijngeraspte sinaasappelschil
- 85 gr suiker
- 2 eidooiers
- 20 gr boter
Bereiding van de Sinaasappelcrème
- Meng maizena met wat water tot een glad papje.
- Meng de rest van het water, het vruchtensap, de citrusschil en suiker in een steelpan.
- roer op gematigd vuur tot suiker is opgelost, maar laat het geheel niet koken.
- Voeg het maizenamengsel toe; roer constant tot het mengels kookt en indikt.
- Laat het het al roerende 1 min doorkoken.
- Neem de pan va het vuur, voeg eidooiers toe en boter en roer ze goed door elkaar.
- Doe het mengsel in een kom en laat goed afgedekt volledig afkoelen
Bron:leukstetaarten.nl
TERUG NAAR BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS