INGREDIËNTEN
- 250 gr bloem
- 125 ml water
- 50 gr boter of margarine
- 1/2 tl zout
- een beetje olie
- 250 gr gemalen maanzaad
- 1/4 slagroom
- 75 gr suiker
- 50 gr boter of margarine
- 65 gr gemalen amandelen
- 65 gr rozijnen
- 65 gr gehakte sukade
- 40 gr boter
- 4 el paneermeel
- poedersuiker
BEREIDING van de Maanzaad strudel
- Maak het deeg zoals bij het basisrecept 2 staat aangegeven en bestrijk het met een beetje olie.
Doe het onder een schaal en laat het 30 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven doek.
- Strooi regelmatig wat bloem op de deegroller zodat het niet gaat plakken. Als het deeg doorschijnend is, er gesmolten boter op strijken en paneermeel op strooien.
- Kook voor de vulling gemalen maanzaad, room en suiker tot een dikke brij. doe er boter bij en laat het afkoelen.
- Als het koud geworden is de gehakte amandelen, sukade en rozijnen erdoor roeren.
- Strijk de vulling over 2/3 deel van het deeg en vouw langs de lange zijden het deeg een stukje om.
- Begin aan de korte kant met oprollen. Gebruik de doek om scheuren van het deeg tegen te gaan. Druk de randen goed vast.
- Vet een bakblik in, leg de strudel erop en bak de strudel 50-60 minuten.
- Als de strudel klaar is meteen met poedersuiker bestrooien en warm opdienen
.
.
.
bron:jannekes.nl