MAANZAADSTRUDEL

maanzaad strudel

 

INGREDIËNTEN

  • 250 gr bloem
  • 125 ml water
  • 50 gr boter of margarine
  • 1/2 tl zout
  • een beetje olie
  • 250 gr gemalen maanzaad
  • 1/4 slagroom
  • 75 gr suiker
  • 50 gr boter of margarine
  • 65 gr gemalen amandelen
  • 65 gr rozijnen
  • 65 gr gehakte sukade
  • 40 gr boter
  • 4 el paneermeel
  • poedersuiker

BEREIDING van de Maanzaad strudel

  • Maak het deeg zoals bij het basisrecept 2 staat aangegeven en bestrijk het met een beetje olie.
    Doe het onder een schaal en laat het 30 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven doek.
  • Strooi regelmatig wat bloem op de deegroller zodat het niet gaat plakken. Als het deeg doorschijnend is, er gesmolten boter op strijken en paneermeel op strooien.
  • Kook voor de vulling gemalen maanzaad, room en suiker tot een dikke brij. doe er boter bij en laat het afkoelen.
  • Als het koud geworden is de gehakte amandelen, sukade en rozijnen erdoor roeren.
  • Strijk de vulling over 2/3 deel van het deeg en vouw langs de lange zijden het deeg een stukje om.
  • Begin aan de korte kant met oprollen. Gebruik de doek om scheuren van het deeg tegen te gaan. Druk de randen goed vast.
  • Vet een bakblik in, leg de strudel erop en bak de strudel 50-60 minuten.
  • Als de strudel klaar is meteen met poedersuiker bestrooien en warm opdienen

.

 .

.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:jannekes.nl