PRUIMENSTRUDEL

pruimen strudel

 

INGREDIËNTEN

  • 300 gr bloem
  • 1 mespunt zout
  • 1 ei
  • 1/2 kopje lauw water
  • 30 gr boter
  • een beetje olie
  • 1/2 paneermeel
  • 125 ml slagroom
  • 1,5 kg pruimen
  • 75 gr suiker
  • 100 gr amandelsnippers
  • 40 gr boter of margarine
  • poedersuiker

BEREIDING van de Pruimen strudel

  • Maak het deeg zoals bij het basisrecept staat aangegeven, strijk er wat olie over en plaats het onder een warme schaal. Laat het 30 minuten rusten.
  • Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Bestuif een doek met bloem en rol het deeg met een deegroller zo dun uit dat het doorschijnend is.
  • Verdeel de paneermeel over het deeg en strijk er room over. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten.
  • Vermeng ze met suiker en amandelen. Verdeel de vruchten over 2/3 deel van het deeg.
  • Sla aan de lange kanten van het deeg een stukje naar binnen en begin, met behulp van de doek, aan de korte kant met oprollen.
  • Strijk gesmolten boter over de strudel en leg hem op een ingevet bakblik. Bak de strudel in 50-60 minuten lichtbruin. Meteen met poedersuiker bestrooien en warm opdienen

.

 .

.

TERUG NAAR OVERIGE-TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:jannekes.nl