INGREDIËNTEN
- 300 gr bloem
- 1 mespunt zout
- 1 ei
- 1/2 kopje lauw water
- 30 gr boter
- een beetje olie
- 1/2 paneermeel
- 125 ml slagroom
- 1,5 kg pruimen
- 75 gr suiker
- 100 gr amandelsnippers
- 40 gr boter of margarine
- poedersuiker
BEREIDING van de Pruimen strudel
- Maak het deeg zoals bij het basisrecept staat aangegeven, strijk er wat olie over en plaats het onder een warme schaal. Laat het 30 minuten rusten.
- Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Bestuif een doek met bloem en rol het deeg met een deegroller zo dun uit dat het doorschijnend is.
- Verdeel de paneermeel over het deeg en strijk er room over. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten.
- Vermeng ze met suiker en amandelen. Verdeel de vruchten over 2/3 deel van het deeg.
- Sla aan de lange kanten van het deeg een stukje naar binnen en begin, met behulp van de doek, aan de korte kant met oprollen.
- Strijk gesmolten boter over de strudel en leg hem op een ingevet bakblik. Bak de strudel in 50-60 minuten lichtbruin. Meteen met poedersuiker bestrooien en warm opdienen
.
.
.
bron:jannekes.nl