INGREDIËNTEN
Voor 6 personen
- 2 zakken Lonka Nougat Almond (2x 160 gram)
1 dl volle melk
1/2 eetlepels Amaretto di Saronno
4 dl Griekse yoghurt
1 klein blikje mandarijnpartjes op sap
7 blaadjes witte gelatine
1/4 liter slagroom
3 eetlepels poedersuiker
Bereidingswijze van de nougat bavarois
- Mandarijnpartjes uit laten lekken, sap opvangen.
Melk verhitten en de nougat hier in laten smelten.
Slagroom stijfkloppen met poedersuiker.
Yoghurt losroeren met Amaretto di Saronno en 6 eetlepels mandarijnensap.
Gelatine weken in koud water.
Als de nougat gesmolten is de pan van het vuur nemen en de uitgeknepen
gelatine in het hete mengsel oplossen.
Zodra de nougatmassa stevig begint te worden, de yoghurt erdoor
spatelen. Vervolgens eerst de slagroom erdoor spatelen en tenslotte ook
de mandarijnenpartjes.
Massa over 6 wijnglazen verdelen en die een paar uur in de koelkast zetten.
TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS
Bron: lonka.nl