BLADERDEEGTAART MET TONIJN

tonijn taart

 

INGREDIËNTEN

 5 plakjes bladerdeeg
200 gram tonijn uit blik
1 klein blikje mais
1 sjalotje
3 stevige tomaten
100 gram geraspte belegen kaas
4 eieren
1 teentje knoflook
250 ml (slag)room
1 eetlepel paneermeel
Peper en zout

BEREIDING van de Bladerdeegtaart met tonijn

 

Verwarm de oven voor op 200 graden

Verwarm de oven voor op 200 graden

  • 5 plakjes bladerdeeg ontdooien
  • De tonijn en de mais goed uit laten lekken
  • De tonijn goed uit elkaar plukken en in een kom mengen met de uitgelekte mais
  • Sjalotje snipperen en ook in de kom doen bij de tonijn
  • Teentje knoflook uitknijpen boven de tonijn en alles goed door elkaar mengen
  • De quichevorm insmeren met een beetje olie en bekleden met de plakjes bladerdeeg
  • Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg
  • Strooi een eetlepel paneermeel over de bodem van de quiche
  • Verdeel het tonijnmengsel over het bladerdeeg
  • In een kom de eieren klutsen met de room en naar smaak peper en zout toevoegen, 
  • geraspte kaas in deze kom doen en nog even doorroeren
  • Giet dit mengsel over het tonijnmengsel in de quichevorm
  • Tomaten in plakjes snijden en de pitjes verwijderen
  • De plakjes tomaat over de quiche verdelen
  • De quiche met tonijn kan nu in de oven, na ongeveer 35 minuten is de quiche klaar 
  • (even controleren met een sateprikker, die moet er schoon uit komen als je hem in het midden in de quiche steekt)

.

 

TERUG NAAR HARTIGE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:quicherecept.nl