INGREDIËNTEN
5 plakjes bladerdeeg
200 gram tonijn uit blik
1 klein blikje mais
1 sjalotje
3 stevige tomaten
100 gram geraspte belegen kaas
4 eieren
1 teentje knoflook
250 ml (slag)room
1 eetlepel paneermeel
Peper en zout
BEREIDING van de Bladerdeegtaart met tonijn
Verwarm de oven voor op 200 graden
Verwarm de oven voor op 200 graden
- 5 plakjes bladerdeeg ontdooien
- De tonijn en de mais goed uit laten lekken
- De tonijn goed uit elkaar plukken en in een kom mengen met de uitgelekte mais
- Sjalotje snipperen en ook in de kom doen bij de tonijn
- Teentje knoflook uitknijpen boven de tonijn en alles goed door elkaar mengen
- De quichevorm insmeren met een beetje olie en bekleden met de plakjes bladerdeeg
- Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg
- Strooi een eetlepel paneermeel over de bodem van de quiche
- Verdeel het tonijnmengsel over het bladerdeeg
- In een kom de eieren klutsen met de room en naar smaak peper en zout toevoegen,
- geraspte kaas in deze kom doen en nog even doorroeren
- Giet dit mengsel over het tonijnmengsel in de quichevorm
- Tomaten in plakjes snijden en de pitjes verwijderen
- De plakjes tomaat over de quiche verdelen
- De quiche met tonijn kan nu in de oven, na ongeveer 35 minuten is de quiche klaar
- (even controleren met een sateprikker, die moet er schoon uit komen als je hem in het midden in de quiche steekt)
.
bron:quicherecept.nl