BROCCOLI COURGETTETAART

broccoli courgette taart

 

INGREDIËNTEN

150 gram broccoli
1 courgette
50 gram pijnboompitten
6 plakken bladerdeeg
100 gram geraspte oude kaas
4 eieren
2 deciliter room
3 eetlepels pesto
zout
vergemalen peper

BEREIDING van de Broccoli taart

Verdeel de schoongemaakte broccoli in kleine roosjes, verwijder de schil van de stelen en snijd de stelen in plakjes.
Snijd de courgette in plakjes.
Kook de groenten, in ruim kokend water, in ca. 3 minuten beetgaar; laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag goudbruin; laat ze op een bord afkoelen.
Vet een tartvorm of springvorm in en bekleed het met bladerdeeg.
Prik gaatjes in het deeg en strooi ongeveer 30-35 gram van de kaas over de bodem.
Verdeel de courgette en de broccoli over het deeg.
Strooi hier weer 30-35 gram van de kaas en de helft van de pijnboompitten over.
Klop de eieren los met de room en de pest en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schenk het eimengsel over de vulling en bestrijk ook de deegrand met het eimengsel.
Strooi de rest van de kaas en pijnboompitten over de vulling.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten bruin en gaar.

.

 

TERUG NAAR HARTIGE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:quicherecept.nl