ZUURKOOLTAART MET ROOKWORST EN SPEKJES

zuurkooltaart met rookworst taart

 

INGREDIËNTEN

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 2 theelepels pittige grove mosterd
  • 1 rookworst
  • 125 gram gerookte spekjes (reepjes)
  • 1 pak zuurkool (500 gram)
  • 150 gram belegen kaas (geraspt)
  • Paneermeel
  • Handje gewelde rozijnen

BEREIDING van de Zuurkooltaart met rookworst en spekjes

 

De oven voorverwarmen op 200 graden
 
De zuurkool uit zakje halen en in vergiet laten uitlekken
 
Daarna de zuurkool klein snijden (gaat lekker snel met twee messen)
 
De plakjes bladerdeeg laten ontdooien
 
De spekjes uitbakken in een koekenpan
 
Een springvorm of quichevorm invetten en bekleden met het bladerdeeg
 
Een beetje mosterd op het bladerdeeg smeren en daarna nog wat paneermeel over de bodem verdelen
 
Rookworst in plakjes snijden
 
Meng in een kom de zuurkool met de uitgebakken spekjes, rookworst en de gewelde rozijntjes
 
Verdeel dit mengsel over het bladerdeeg
 
In een kommetje de eieren met de slagroom loskloppen en over de zuurkooltaart verdelen
 
Geraspte kaas over de zuurkooltaart strooien
 
Bak de hartige zuurkooltaart in 30 minuten in de voorverwarmde oven

 

TERUG NAAR HARTIGE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:quicherecept.nl