HARTIGETAART VAN MANGO EN KIP

mango kipfilet taart

 

INGREDIËNTEN

5 plakjes bladerdeeg,
1 dubbele kipfilet,
1 blikje ananas op siroop,
1 blikje mango op siroop,
bosui of lenteui,
1 rode paprika,
100 gram geraspte oude kaas,
4 eieren,
2 dl. melk,
zout en peper.

BEREIDING van de Hartige taart vanmango kip

 

De oven voorverwarmen op 200° C.

Vet een quichevorm van 22 cm lichtjes in.
Bekleed de quichevorm met het ontdooide bladerdeeg.
Snijd de kip en de paprika in kleine blokjes en de bosui in fijne ringetjes.

Bak dit in een koekenpan gaar met een klein beetje boter.
Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen.
De mango en de ananas in kleine blokjes snijden en dit even laten meebakken in de koekenpan.
Kluts de eieren samen met de melk en zout even door elkaar in een kom.
Verdeel het kip-mengsel uit de koekenpan over het bladerdeeg.
Strooi daarover de helft van de geraspte kaas.
Giet het eiermengsel hierover en strooi daarover weer andere helft van de kaas.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven, en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart even afkoelen en klaar is je tropische quiche. Een heerlijk zomergerecht in een handomdraai

.

 

TERUG NAAR HARTIGE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:quicherecept.nl