PRUIMENBAVAROIS MET AARDBEIEN GELEI

pruimen bavaroise met aardbeien gelei

Ingrediënten

voor 7 personen

Voor de gelei:
ca. 300 gr. aardbeien,
150 gr. fijne tafelsuiker,
1 dl. zoete witte wijn en 6 blaadjes witte gelatine.
Voor de bavarois: ca. 600 gr. pruimen(ontpit),
1 eetl. citroensap,
100 gr. fijne tafelsuiker,
7-8 blaadjes witte gelatine,
en 4 dl. slagroom(stijfgeklopt).
Voor de garnering: pruimen en aardbeien.

Voorbereiding van de Pruimenbavarois met aardbeien gelei

  1. Gelei: pureer de aardbeien en breng de puree met de suiker en de wijn aan de kook.
  2. Laat het 2-3 min. zachtjes koken.
  3. Week de gelatine 5 min. in koud water en los de uitgeknepen gelatine van het vuur af op in het warme aardbeimengsel.
  4. Zeef het mengsel en laat het iets afkoelen.
  5. Schenk de gelei voordat deze lobbig wordt in de vorm en verdeel het over de bodem door de vorm heen en weer te laten bewegen.
  6. Laat de gelei ca. 1 uur in de koelkast opstijven.

    Bereidingswijze

    Pruimenbavarois: pureer de pruimen en verwarm de puree met het citroensap en de suiker tot de suiker is opgelost.

  7. Week de gelatine 5 min. in koud water en los de uitgeknepen gelatine van het vuur af op in het warme pruimenmengsel.
  8. Laat het mengsel afkoelen en net lobbig worden.
  9. Spatel de slagroom door het pruimenmengsel.
  10. Schenk deze mousse op het geleilaagje in de vorm en laat het gerecht ca. 6 uur opstijven.
  11. Stort de bavarois en serveer hem met verse pruimen en aardbeien.

.

Bron:smulweb.nl