INGREDIËNTEN
2 rode paprika’s
1 ui
150 gram geraspte kaas
1 courgette
1 teentje knoflook
zout
verse gemalen peper
100 gram roombrie
2 eetlepels olie
2 theelepels Provençaalse kruiden
5 of 6 plakjes bladerdeeg
3 eieren
150 ml. melk.
BEREIDING van de Quiche met brie en paprika
De over voorverwarmen op 200 graden. De papkrika’s in kleine blokjes snijden. De ui ook in kleine stukjes snipperen.
Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de brie in blokjes. Pers het teentje knoflook.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui met knoflook, paprika, courgette en Provençaalse kruiden ca. 5 minuten.
Vergeet niet te genieten van de lekkere geur die dat geeft. Laat de groente goed uitlekken.
Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg zodat het evt vocht weg kan lopen.
Klop in een kom de melk en de eieren los. Roer de geraspte kaas met zout en peper door het eiermengsel.
Verdeel de blokjes brie en het groentemengsel over de bladerdeeg bodem.
Schenk het eiermengsel erover. Bak de taart in de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Aan tafel
.
bron:quicherecept.nl