QUICHE VAN KIP EN TOMAAT

quiche van kip en tomaat

 

INGREDIËNTEN

1 kipfilet, halve courgette,
2 flinke tomaten,
1 ui,
1 bolletje mozarella,
2 teentjes knoflook,
150 ml slagroom,
provencaalse kruiden,
60 gr gemalen pittige kaas,
3 eieren,
5 plakjes bladerdeeg.

BEREIDING van de Quiche van kip en tomaat

 

De oven voorverwarmen op 200 graden. De kipfilet snij je in kleine blokje en die bak in een koekenpan even kort aan.
Zelf rol ik de kip vaak nog even door een mix van pittige kipkruiden. De bakvorm bekleden met het het bladerdeeg.
Prik een paar gaatjes in het deeg. Snij de courgette, ui, gepelde tomaten en mozarella in plakjes.
Leg de courgette, ui, kip,  en de tomaten en mozarella in de bakvorm.
In een kom de eieren met de slagroom klutsen en de geperste teentjes knoflook en de provencaalse kruiden erbij doen.
Giet dit mengsel over de groenten die al in de bakvorm liggen, en strooi er de geraspte kaas erover.
In de oven gaar bakken op 200 graden in 40 minuten.
Zowel koud als warm is dit een heerlijke quiche met kip en tomaa

.

 

TERUG NAAR HARTIGE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:quicherecept.nl