INGREDIËNTEN
-
1 vel bladerdeeg
-
75 gr dessertrijst
-
5 dl melk
-
1 ei
-
75 gr suiker
-
2 zakjes vanillesuiker
Crème pattisière
-
4 eierdooiers
-
50 gr maïszetmeel
-
5 dl melk
-
100 gr suiker
Materiaal
-
1 lage vorm
BEREIDING van de Rijsttaart met bladerdeeg en honing
-
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Doe rijst, melk en suiker in een kookpot en laat een half uur rustig opkoken. Je hebt nu rijstpap.
- Voor de crème pattisière: Breng de melk aan de kook. Klop de eigelen met de suiker wit. Meng er het maiszetmeel door en giet de kokende melk op het eiermengsel. Zet het geheel terug op het vuur en laat al roerend opkoken gedurende 1 minuut zodat de eieren garen.
- Voeg het ei en de crème patissière toe aan de rijstpap en roer goed.
- Leg het bladerdeeg in de vorm, snijd de randjes af en doe de rijstpap in de vorm. Zet in de oven gedurende een half uur.
bron:vtm.be