INGREDIËNTEN
2 dunne preitjes,
4 struikjes witlof,
4 eieren,
1/4liter slagroom,
100 gram blauwaderige geitenkaas,
vers gemalen peper,
20 gram boter,
4 a 5 plakjes bladerdeeg.
BEREIDING van de Witlof met blauwe geitenkaastaart
De oven voorverwarmen op 200 graden. De schoongemaakte lof in heel dunne ringetjes snijden.
Prei schoonmaken en ook in ringen snijden.Klop in een kom de eieren door de slagroom.
De kaas snijden in kleine stukjes en die door het ei-roommengsel scheppen. Naar smaak verse peper toevoegen.
De quichevorm invetten met boter. Daarna de vorm bekleden met bladerdeeg.
Bak de lof-en preiringen in een beetje boter enkele minuten in een koekenpan.
Verdeel lof en prei over de deegbodem.
Giet het ei-roommengsel erover heen.
Bak de quiche in circa 45 minuten gaar en goudbruin
.
bron:quicherecept.nl