Ingrediënten
- 3 blaadjes gelatine
- 200 gr.(2,5) Granny Smith
- sap van halve citroen of limoen
- 3 el appelsap
- 50 gr. suiker
- 1,5 d. slagroom
- 1 eiwit
Bereiding van de Granny Smith Mousse
- Leg de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn
- Schil de appels en snijd ze in stukjes, doe ze in een pannetje
- Overgiet ze met het limoen en appelsap en voeg de helft van de suiker toe
- Breng de appels met deksel op de pan aan de kook. Laat ze 1 minuut doorkoken en pureer in de blender
- Schep de puree terug in de pan, knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de puree
- Laat onder af en toe roeren afkoelen maar zonder dat de puree hard wordt
- Klop de slagroom stijf.
- Klop in een vetvrije kom de uitwitten stijf
- Spatel de gekoelde appelpuree door de slagroom en spatel vervolgens het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen
- Zet de mousse minimaal 3 uur in de koelkast voordat je hem gaat gebruiken
Bron:leukstetaarten.nl