INGREDIËNTEN
- 250 gram gehakt
2 flinke courgettes
100 gram zachte geitenkaas
100 gram belegen kaas
6 plakken bladerdeeg
1 ui
3 eieren
boter om in te vetten
1 teentje knoflook
zout
peper
nootmuskaat
BEREIDING van de Courgettetaart met gehakt en geitenkaas
Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bak het rundergehakt in de hete boter al omscheppend in ongeveer 5 minuten rul.
Met een goede pan heb je geen boter nodig om het gehakt rul te bakken.
Snij de prei in dunne ringen. Voeg de prei toe en bak het ongeveer 3 min. mee.
Klop de eieren met de crème fraîche los. Voeg de kaas en peper en zout daarna toe aan het mengsel.
Bekleed een ingevette taartvorm (doorsnee 24 centimeter) met het deeg.
Verdeel het gehaktmengsel met prei over de bodem. Schenk het eimengsel erover.
Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven (225°C) in ca. 25 minuten gaar en bruin.
Lekker met een groene salade voor de broodnodige vitamines.
bron:quicherecept.nl