Melosa cake

melosa taart

 

INGREDIËNTEN

4 kopjes volle melk (1 liter)
1 kopje droge of oudbakken brood, geraspte of gemalen
1 ½ kopje suiker of bruine suiker
3 ½ eetlepels gesmolten boter
5 eieren op kamertemperatuur
250 gram van semi-harde witte kaas, niet te zout
1 theelepel vanille-extract

BEREIDING van de Melosa cake

  1. Vet een bakvorm goed in met boter en paneer met brood of bebloem een cakevorm.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. In een kom doen we de melk, brood kruimels en suiker samen.
  4. Voeg de gesmolten boter en kaas toe en roer goed.
  5. Klop terwijl de eiwitten stijf.
  6. Voeg de eidooiers toe en klop het geheel mee.
  7. Doe het ei mengsel bij de rest van de voorbereiding.
  8. Voeg tot slot de vanille toe.
  9. Giet het beslag in een voorbereide pan, zie dat de koek niet te dik is.
  10. Bak gedurende ongeveer 45 minuten.
  11. Zet de oven uit en laat cake afkoelen in de oven met de deur open.
  12. Moet afkoelen voor het uit zijn vorm te halen.

.

 

TERUG TAARTEN UIT VENEZUELA

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:la-cocina.be