INGREDIËNTEN
4 kopjes volle melk (1 liter)
1 kopje droge of oudbakken brood, geraspte of gemalen
1 ½ kopje suiker of bruine suiker
3 ½ eetlepels gesmolten boter
5 eieren op kamertemperatuur
250 gram van semi-harde witte kaas, niet te zout
1 theelepel vanille-extract
BEREIDING van de Melosa cake
- Vet een bakvorm goed in met boter en paneer met brood of bebloem een cakevorm.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- In een kom doen we de melk, brood kruimels en suiker samen.
- Voeg de gesmolten boter en kaas toe en roer goed.
- Klop terwijl de eiwitten stijf.
- Voeg de eidooiers toe en klop het geheel mee.
- Doe het ei mengsel bij de rest van de voorbereiding.
- Voeg tot slot de vanille toe.
- Giet het beslag in een voorbereide pan, zie dat de koek niet te dik is.
- Bak gedurende ongeveer 45 minuten.
- Zet de oven uit en laat cake afkoelen in de oven met de deur open.
- Moet afkoelen voor het uit zijn vorm te halen.
.
bron:la-cocina.be