Pompoentaart 2

pompoentaart Argentinië

 

INGREDIËNTEN

1 kopje pompoenpuree ongeveer 400 gram
½ kopje vloeibare volle melk
8 eetlepels boter, zacht op kamertemperatuur
¼ kopje rozijnen, of meer naar smaak
1 kop kristalsuiker
Bij kamertemperatuur 2 eieren, losgeklopt
1 theelepel vanille-extract
1 kopje bloem
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout

 

BEREIDING van de Pompoentaart

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet en bloem een ronde taartvorm in van ongeveer 23 centimeter diameter.
  3. Spoel de pompoen, verwijder de pitten en innerlijke vezels met een lepel.
  4. In kleine stukjes gesneden en plaats aan de kook in voldoende water tot het zacht is.
  5. Laat goed uitlekken en laat het afkoelen. Schil weggooien.
  6. Maal de pompoenpuree tot het glad is.
  7. Meng de pompoenpuree goed met de melk.
  8. Boter en suiker toevoegen.
  9. Voeg vervolgens vanille, pompoen en melkmengsel toe.
  10. Doe zachtjes het bloem, zout en bakpoeder in het mengsel.
  11. Ten slotte voeg de rozijnen met meel of bloem toe in de mix.
  12. Giet het beslag in de voorbereide pan, terug naar de oven (op het middelste rek) en kook tot ze bruin is, 35 tot 45 minuten, of totdat een tandenstoker ingeprikt kan worden in het midden en er schoon uitkomt.
  13. Laat iets afkoelen voor uit de pan te halen

.

 

TERUG TAARTEN UIT ARGENTINIE