INGREDIËNTEN
-
- 5 plakjes bladerdeeg
- 3 eieren
- 125 ml. slagroom
- Verse bieslook (ongeveer een eetlepel is voldoende)
- 250 gram geraspte kaas (liefst een pittige jong belegen)
- 1 plak zachte geitenkaas ongeveer 150 gram
- 1 eetlepel honing
- Peper en zout naar smaak
BEREIDING van de Quiche van geitenkaas
Verwarm de oven voor op 200 graden
-
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien
- Vet een bakvorm voor hartige taart in (quichevorm, taartbakvorm)
- In een kom meng je de eieren, slagroom, geraspte kaas en honing
- Doe de verse bieslook door het mengsel
- Verbrokkel de helft van de geitenkaas en roer dat door het mengsel
- Breng het mengsel op smaak met peper en zout
- Giet het mengsel in de bakvorm
- Brokkel nu de rest van de geitenkaas over het mengsel heen
- Zet de hartige taart in de voorverwarmde oven
- Na ongeveer 45 minuten is je hartige taart klaar en hopelijk mooi goudbruin
bron:quicherecept.nl