RODE BIETENTAART MET ZACHTE GEITENKAAS

stoofpeertjes taart met amaretto en witte chocolade

 

INGREDIËNTEN

voor 4 personen
voorbereidingstijd:15 minuten

  • oventijd: 45 minuten
  • 6 plakjes kant-en-klaar hartige taart deeg
  •  4 verse middelgrote rode bietjes
  •  1 middelgrote ui – 150 gram geitenkaas
  •  1 ei – 150 ml slagroom
  •  50 gram walnoten, in stukjes
  •  1 volle theelepel verse tijm, alleen de blaadjes
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout uit de molen.

BEREIDING van de Rode bietentaart met zachte geitenkaas

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de rode bieten goed schoon en dep deze droog. Snijd de bieten en de ui in vieren. Schenk er een scheutje olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Leg de groenten op een bakplaat en plaats voor 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat het net gaar is. Haal de plaat uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.

Laat het deeg ontdooien en leg de plakjes in een ondiepe beboterde taartvorm. Druk goed aan. Laat de bietjes en ui een klein beetje afkoelen en haal de schil eraf. Snijd er kleine partjes van en verdeel de groenten over het deeg. Klop het ei los en voeg de slagroom, tijm en de helft van de walnoten toe. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het slagroom mengsel over de groenten en garneer de taart met de overige walnoten. Plaats de taart voor ongeveer 25 minuten in de oven of totdat het deeg goudbruin is en de geitenkaas omhoog ‘borrelt’. Serveer de taart met een frisse groene salade.

 

TERUG NAAR HARTIGE TAARTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:madebyellen.com