INGREDIËNTEN
- 6 plakjes bladerdeeg
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 2 theelepels pittige grove mosterd
- 1 rookworst
- 125 gram gerookte spekjes (reepjes)
- 1 pak zuurkool (500 gram)
- 150 gram belegen kaas (geraspt)
- Paneermeel
- Handje gewelde rozijnen
BEREIDING van de Zuurkooltaart met rookworst en spekjes
De oven voorverwarmen op 200 graden
De zuurkool uit zakje halen en in vergiet laten uitlekken
Daarna de zuurkool klein snijden (gaat lekker snel met twee messen)
De plakjes bladerdeeg laten ontdooien
De spekjes uitbakken in een koekenpan
Een springvorm of quichevorm invetten en bekleden met het bladerdeeg
Een beetje mosterd op het bladerdeeg smeren en daarna nog wat paneermeel over de bodem verdelen
Rookworst in plakjes snijden
Meng in een kom de zuurkool met de uitgebakken spekjes, rookworst en de gewelde rozijntjes
Verdeel dit mengsel over het bladerdeeg
In een kommetje de eieren met de slagroom loskloppen en over de zuurkooltaart verdelen
Geraspte kaas over de zuurkooltaart strooien
Bak de hartige zuurkooltaart in 30 minuten in de voorverwarmde oven
bron:quicherecept.nl