Chocoladetaart Argentinië

chocoladetaart argentinie

 

 

INGREDIËNTEN

  • 200 GRAM BLOEM
  • 325 GRAM BOTER
  • 100 GRAM SUIKER
  • 250 GRAM CHOCOLADE
  • EIEREN
  • EIDOOIERS
 

BEREIDING van de Chocoladetaart Argentinië

    1. Maak een deeg van het meel, de suiker en 125 gram boter en leg het een half uur in de koelkast.

    2. Bekleed een lage ronde taartvorm met het deeg.
      Leg folie op het deeg en vul het met rijst of gedroogde bonen.
      Bak de taart 10 minuten op 180 graden. Haal de folie en de inhoud eruit. Smelt ondertussen de chocolade met de rest van de boter.
      Klop de eieren en eigelen gedurende 5 minuten en roer de gesmolten chocolade er voorzichtig door. Giet het chocolademengsel op het deeg,
      zet de taart terug in de oven en bak hem nog 20 minuten op 180 graden

      Deze beide chocoladetaarten zijn vrij machtig en gemakkelijk genoeg voor 10 porties; ideaal voor verjaardagen dus.
      Hoewel ze beiden als belangrijkste ingrediënt chocolade hebben, smaken ze totaal verschillend. Allebei de recepten proberen dan maar!

      Chocoladetaarten zijn heerlijk met wijngelei. De worldcook website heeft nog een ander heerlijk recept voorchocoladetaart.

.

 

TERUG TAARTEN UIT ARGENTINIË

 

bron:la-cocina.be