INGREDIËNTEN
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 400 gram provencaalse wokgroente
- Brie (punt van 200 a 250 gram)
- 125 ml. slagroom
- 3 eieren
- 50 gram belegen geraspte kaas
- Versgemalen peper
- Olijfolie
BEREIDING van de hartige taart met brie
Verwarm de oven voor op 200 graden
- Laat het bladerdeeg ontdooien
- Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en roerbak de Provencaalse roerbakgroente (tot de groente beetgaar is)
- Vet de springvorm of quiche ovenschotel in
- Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg
- Klop in een kom de eieren los samen met de slagroom, voeg daarna de geraspte kaas en de peper er aan toe en roer het geheel nog even goed door
- Doe nu de roerbakgroente in de beklede bakvorm en verdeel de groente netjes over de bodem
- Schenk het mengsel van ei, slagroom en kaas over de groente heen
- Snij de brie in kleine punten en verdeel de brie puntjes over de hartige taart
- Zet de Brie taart in de oven en na ongeveer 40 minuten is hij gaar
bron:quicherecept.nl